Wat is Kompas?

Kompas is een vergunde zorgaanbieder en ondersteunt mensen met een beperking bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Hiervoor werkt Kompas met een kern van professionele medewerkers en veel vrijwilligers.

Op Zwier - vakanties

Op Zwier organiseert vakanties voor personen met een verstandelijke en al dan niet bijkomende beperking vanaf 18 jaar.

Al onze vakanties zijn toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen.

Per reis, midweek of weekend gaan er, afhankelijk van de reisgroep, steeds 2 of 3, begeleiders, mee. Deze reisbegeleiders zijn vrijwilligers die vooraf een uitgebreide voorbereiding en ondersteuning krijgen.

Je gaat steeds op vakantie met een kleine groep van 6 tot 8 deelnemers en 2 à 3 begeleiders.

Je verblijft in een hotel, B&B of vakantiehuis. Je reist met het vliegtuig, de bus of een minibus.

De prijzen zijn telkens inclusief:

  • vervoer
  • verblijf
  • alle maaltijden en dranken bij de maaltijden (tenzij anders vermeld)
  • één of meerdere uitstappen (tenzij anders vermeld)
  • 2 of 3 reisbegeleiders
  • reisbijstandsverzekering (voor buitenlandse vakanties)

Om tot een goede groepssamenstelling te komen wordt er gewerkt met een bepaalde groepsindeling. Je leert elke keer andere mensen kennen.

Wat je wil doen op een vakantie, naast de reeds vastgelegde activiteiten, wordt in groep besproken op de bijeenkomstavond. Elke vakantie ziet er dus anders uit!

Het is onze missie om elke zomer en winter een vernieuwend en gevarieerd reisaanbod aan te bieden. Hou je van natuur? Dan is een fiets- of wandelvakantie misschien wel iets voor jou, wil je liever luieren op het strand, kies dan voor één van onze relaxvakanties! Of ga mee op verkenning en snuif de sfeer op van het bruisende stadsleven tijdens een citytrip!

Heb je nood aan bijkomende zorg en ondersteuning kies dan voor één van de zorgvakanties.

Kortom, je kan kiezen uit een waaier aan leuke, ontspannende vakanties!

Wie is Wie?

Anouk is een globetrotter
die houdt van reizen en sporten.

Jasmien is een echte genieter
die houdt van lekker eten en toneel spelen.

Is dit niet wat je zoekt?

Heb je een beperkt budget? Het Rap Op Stap kantoor helpt jou met het boeken van vakanties, daguitstappen, sport- en cultuuractiviteiten in Vlaanderen, het samenstellen van budget en het uitzoeken van geschikt vervoer.

Interesse? Neem contact op via 0490 56 14 80 (kantoor Wondelgem), 09 216 26 64 (kantoor Sint-Kruis-Winkel) of rapopstap@vzwkompas.be

Dit aanbod wordt mogelijk gemaakt door Toerisme Vlaanderen.

Op Schok organiseert allerlei vrijetijdsactiviteiten voor jong en oud. Mensen ontmoeten, samen eten, samen dansen… Doe jij met ons mee? Bekijk ons programma op www.op-schok.be

Wil je ons iets vragen? Bel 09 216 26 66 of mail naar activiteiten@vzwkompas.be.

We kunnen jou ook individueel begeleiden & samen zoeken naar een toffe hobby op maat! We werken de drempels weg om deel te nemen aan activiteiten van een ‘gewone’ club of vereniging. Voor deze begeleiding is een VAPH erkenning niet noodzakelijk. Bij voorkeur woon je in regio Gent en woon je niet in een residentiële setting. De dienstverlening is gratis. Bekijk ook onze flyer. Interesse? Bel 09 216 26 60 of mail naar vrijetijdscoach@vzwkompas.be.

Initiatief

Op Zwier is een initiatief van VZW Kompas

Partners