Inschrijvingsprocedure

De inschrijving voor een weekend, midweek of reis gebeurt in 3 fasen:

1e fase: een vakantie reserveren

Reserveer de vakantie die je wenst via deze website. Hoe je dit moet doen wordt verder op deze pagina uitgelegd. Je vindt er ook een filmpje waarin alle stappen duidelijk worden getoond.

Deelnemers met een persoonsvolgend budget kunnen bij inschrijving steeds met ons contact opnemen: vakanties@vzwkompas.be

2e fase: het inschrijvingsformulier

Zodra je je vakantie gereserveerd hebt zal je als deelnemer of de contactpersoon die de inschrijving opvolgt automatisch een e-mail ontvangen met de melding dat de reservatie van je vakantie goed is aangekomen. Wie meerdere vakanties heeft gereserveerd zal per vakantie een e-mail ontvangen.

In deze e-mail staat de link naar het inschrijvingsformulier. Druk hiervoor op de link ‘vul het inschrijvingsformulier in’.

Indien je niet meteen over alle gevraagde gegevens beschikt kan je het inschrijvingsformulier later nog aanvullen en versturen. Hiervoor dien je terug de link aan te klikken in de ontvangen e-mail. De reeds ingevulde rubrieken worden automatisch bewaard.

Graag willen we in de kijker zetten dat wij NIET werken met het principe dat wie eerst inschrijft zeker zal zijn van zijn plaats. Na de uiterste datum van inschrijven worden de groepen samengesteld. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijd van de kandidaat-deelnemers, alsook met zijn/haar interesses en mogelijkheden. Op die manier willen we iedereen een optimale vakantie bezorgen.

3e fase: het antwoord – al of niet reisbevestiging

Van zodra de groepen zijn ingedeeld ontvang je van ons een antwoord per e-mail. Deze e-mail kan volgende informatie bevatten :

 • Een reisbevestiging met vermelding van het voorschotbedrag, het saldobedrag, alsook de uitnodiging voor de bijeenkomstavond. Als je voor meerdere vakanties hebt ingeschreven, zal je deze info per vakantie ontvangen.
 • Indien jouw keuzes niet kunnen bevestigd worden, zullen wij persoonlijk met jou contact opnemen.

Hoe reserveer je een vakantie?

Stap 1: Kies je vakantie

Ga naar de rubriek ‘vakanties‘ bovenaan in de werkbalk.

Kies een vakantie:

 • Klik rechtstreeks op een vakantie of gebruik één of meerdere filters in de linkerkolom
 • Klik op de knop ‘ontdek deze vakantie’
 • Lees alle informatie die bij deze vakantie vermeld staat goed door.
 • Kijk goed of deze vakantie aansluit bij jouw wensen, zowel qua groep als qua activiteiten.
 • Lees ook alle reisvoorwaarden.
 • Indien je een annuleringsverzekering wenst, dan vink je het vakje ‘Ja, ik wens een annuleringsverzekering’ aan.
 • Indien O.K., klik op de knop ‘reserveer nu je vakantie’.

Stap 2: Reismand

In de reismand staat de vakantie die jij wenst te reserveren met vermelding van de prijs en de kost van de annuleringsverzekering indien je hiervoor hebt gekozen.

 • Kijk alle gegevens in de reismand goed na.
 • Indien je nog een tweede vakantie wenst te reserveren, klik dan op de knop ‘reserveer nog een vakantie’.
 • Opgelet : vanaf heden wordt er niet meer gewerkt met een 2e keuze – als je nog een vakantie reserveert dan wordt deze gezien als een 2e vakantie!
 • Pas indien alle gegevens o.k. zijn klik je op de knop ‘doorgaan naar reserveren’.

Stap 3: Reservatie afronden

 • Vul hier alle gevraagde gegevens nauwkeurig in. Alle rubrieken waarbij een * staat vermeld zijn verplichte velden. Let goed op bij het invullen van de juiste e-mailadressen:
  • E-mailadres begeleider / deelnemer : Vul hier het e-mailadres in van de persoon die de inschrijving opvolgt. Deze contactpersoon zal na het versturen van de reservatie automatisch een e-mail ontvangen met de melding dat de reservatie goed is aangekomen. In deze e-mail zal ook de link naar het inschrijvingsformulier staan.
  • E-mailadres wettelijke vertegenwoordiger : vul hier het e-mailadres in van de wettelijke vertegenwoordiger indien je een beschermingsmaatregel hebt. Aan de wettelijke vertegenwoordiger zal, na ontvangst van het volledige inschrijvingsformulier, per e-mail automatisch goedkeuring voor de vakantie gevraagd worden. Heb je geen wettelijke vertegenwoordiger vul hier dan het e-mailadres in van de persoon die de betalingen doet.
 • Druk dan op: ‘reservatie aanvragen’
 • Daarna kom je op de pagina ‘reservatie ontvangen’. Lees hier nogmaals alle informatie goed na. Let hierbij vooral op de e-mailadressen. Indien deze niet juist zijn, gelieve ons te contacteren, anders zal de inschrijvingsprocedure niet doorlopen.

De gegevens van de inschrijvingsfiche worden jaarlijks vernietigd waardoor je dit formulier bij elke inschrijving opnieuw zal moeten bezorgen.